3 Kasım 2012 Cumartesi

Beyaz Muhabbet Kuşu


Yaşamda canlılar arasında ender rastlanan türler vardır. İşte görselimizde tam da bu türlerden birine bakıyorsunuz. Papağangiller ailesinin sıcak kanlı canlılarından muhabbet kuşlarının en az rastlanan türlerinden biri olan beyaz muhabbet kuşu ile karşı karşıyayız. 

Beyaz muhabbet kuşu doğada insanlar tarafından mutasyona uğratılarak bu rengine kavuşmuştur, oldukça hoş bir görselliğe sahip olan bu kuş iki türü ile dikkat çekmektedir. Beyaz muhabbet kuşları doğada kırmızı gözlü beyaz muhabbet kuşu ve siyah gözlü beyaz muhabbet kuşu olarak bulunmaktadırlar. Muhabbet kuşlarının bu muazzam türünün kırmızı gözlü olanları siyah gözlü olanlarına göre daha bilindik kuşlardır. Genetikleri mutasyon gördüğü için zaten hassas olan muhabbet kuşlarının bu türü daha hassas bir tür olarak dikkat çekmektedir.

Muhabbet kuşları sevenler böyle bir kuşa sahip olabilmek için çoğu zaman fazlası ile fedakar olabilmektedirler. Türünün nadir örneklerinden olan bu beyaz muhabbet kuşu yumuşak beyaz tüyleri ile kuş sevenlerin kalbini sıklıkla çalan bir kuştur. Diğer muhabbet kuşları gibi beyaz muhabbet kuşu da bakımı hassasiyetle yapılması gereken bir kuştur. Yaşadıkları oda ve yuva sıcaklıklarına mutlaka dikkat etmek gereken bir canlı türüdür muhabbet kuşları. Bu kuşların dikkat çekici görüntülerini uzun süre muhafaza edebilmenin ve yaşam sürelerini uzatabilmenin yolu onlara titiz bir bakım uygulamaktan geçmektedir. Doğanın görsel güzelliği noktasında cömert davrandığı bu kuş türü ile ilgili yeni yazılarımızda yeniden birlikte olacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder