2 Kasım 2012 Cuma

Muhabbet Kuşlarının Oda ve Yuva Sıcaklıkları



Doğanın en güzel canlılarından olan muhabbet kuşları tropikal bir bölgenin canlıları olduğu içi yaşam sıcaklıkları da bu bölgenin iklim şartlarına göre şekil almıştır. Muhabbet kuşları Avustralya iklim şartlarında yaşayabilen ve yaşadıkları alanın sıcaklığından kolay etkilenebilen canlılarıdır. Bu yüzden muhabbet kuşlarının oda sıcaklıkları belli bir seviyede tutulmalı ve o sıcaklık seviyesi mutlaka muhafaza edilmelidir. 

Muhabbet kuşlarının oda sıcaklıkları 16- 18 derece arasında olmalıdır. Bu sıcaklığı evinizde veya muhabbet kuşunu beslediğiniz alanda muhafaza ettiğiniz sürece muhabbet kuşlarında sıcaklığa bağlı bir rahatsızlık görme riskiniz giderek azalacaktır. Fakat doğanın en hassas canlıları arasında yer alan bu kuşlar oldukça çabuk hastalanabildikleri için sıcaklığın dışında da birçok etkenden rahatlıkla etkilenebilmektedirler. Bir muhabbet kuşunun yuvasının sıcaklığı ise yaşadığı alanın sıcaklığından çok daha fazla olmalıdır. Nitekim muhabbet kuşları yuva sıcaklıkları 37 derecede olması gereken canlılardır. Onların yuva sıcaklıklarının bu derecelerde muhafaza edilmesi kuşların mutluluklarından sağlıklarından tutunda kolay üreyebilmeleri içinde oldukça önemlidir. Muhabbet kuşlarının bu sıcaklık dahiline ek bir durumları da yuvalarının nemli tutulması gerektiğidir. 

Genlerinin temeli Avustralya olan papağangil ailesinin bu küçük mensubunun oldukça neme ihtiyacı vardır. Hassasiyetleri genlerinin bir parçası olan bu kuşların yuvalarında ve odalarında birer derece bulundurmanız onların yaşamlarının uzunluğu ve sağlıkları için oldukça gereklidir. Muhabbet kuşlarının yuva sıcaklıklarını da bu şekilde daha kolay kontrol edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder