13 Kasım 2012 Salı

Muhabbet kuşu beslerken nelere dikkat etmemiz gerekiyor?






Muhabbet kuşu besinleri son derece titizlikle seçilmelidir. Bu besinler muhabbet kuşlarına verilirken yem kaplarının temizliği ve yemlerin tazeliği oldukça önemlidir. Zira muhabbet kuşları oldukça hassas ve bir o kadar da çabuk hastalanan kuşlardır. Onların yemlenme şekilleri de bu hassasiyetlerini kaldırabilir şekilde olmalıdır. 

Muhabbet kuşları için en çok tavsiye edilen yemlenme şekillerinden biri az bilinmesine rağmen mamadır. Evet biliyoruz çoğunuz için yabancı bir tabir bu, muhabbet kuşları için çok az kişi mama hazırlayarak beslenmelerini sağlayabilir. Ama muhabbet kuşları mamayı oldukça seven ve bununla keyifle beslenen canlılardır.

Muhabbet kuşlarının mama ile beslenme şekilleri, havuç yumurta patates gibi besinlerin ezilerek mama haline getirilmesi ile elde edilir. Fakat bu mamanın malzeme ölçüleri fazlası ile önemlidir. Nitekim muhabbet kuşları için güzel bir besin hazırlamak istiyorsanız bu küçük ve sevimli canlıların damak tatlarını pekte azımsamamanız gerekiyor. Muhabbet kuşu üretimi yapan birçok üretici artık kümeslerinde kuşları için sanayi yemleri dışında özel olarak muhabbet kuşu mamaları oluşturuyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder